dilluns, 10 de març del 2008

If Jesus Drove A Motor Home - Jim White. Per molts anys, Jim!


Jim White, o com ser un folk-singer alternatiu, sense fer coses rares, com pintar-se la cara o arrimar-se a algun politic de torn. Nascut el 10 de Març de 1957 ( o sigui, avui fa 51 anys, el mateix dia i el mateix any que en Bin Laden! El propi Jim en fa esment moltes vegades, com per exemple en el video-clip que us poso com a il·lustració: "If Jesus Drove A Motorhome"). Ja ha fet cinc albums. El primer va ser el E.P. "Gimme 5", que està esgotat i no es troba enlloc. Amb "Wrong-Eyed Jesus (The Mysterious Tale of How I Shouted)" (1997) es va fer un lloc en el panorama alternatiu de la mà d'en David Byrne, amo i senyor de Luaka Bop i que li va produir l'album. LI va seguir "No Such Place" (2001), on components de Morcheeba feren una mescla del tema "10 Miles To Go On A 9 Mile Road".
Desprès de gravar aquest album, va fer de fil conductor del documental "Searching For The Wrong- Eyed Jesus" una auténtica road-movie emocional a través del esperit i les contradiccions del sud de EE.UU. de la mà de Cat Power, Handsome Family, David Johansen, Lee Sexton... i per suposat, el propi White.
El seguent disc fou "Drill a Hole in That Substrate and Tell Me What You See" (2004), que és un disc més reposat i madur, tenir una filla té aquestes coses. I el darrer que ha publicat ha sigut "Transnormal Skiperoo" (2007), on ha experimentat i potser s'en resenteix una mica el album, sent el seu disc més irregular, malgrat que té grans cançons com "Crash into the sun", "Jailbird" o "Diamonds to coal".

1 comentari:

Mefistum ha dit...

Muy bueno este video amigo mío, me gusta mucho este disco aunque no sea el mejor de White.
Coincido en que Wrong-eyed Jesus y No such place son los mejores pero los últimos, como ya decía, son muy buenos también.

Saludos.