diumenge, 31 de maig del 2009

Homenatge a Leadbelly




















Ja a les acaballes d'aquest blog, vull retre homenatge a un cantautor que ha influït a molta música feta a la segona meitat del segle XX. Si en Robert Johnson ens va desar el seu punt de vista del blues i la seva manera de tocar la guitarra, en Leadbelly ha donat la seva herència musical a tot un reguitzell de bandes, solistes, cantants i grups de pop, blues, folk, rock, i un llarg etcètera. Per què veieu lo desapercebut que ha sigut en Leadbelly, us en faig un petit tast de gent que l'ha versionat.

Kisses Sweeter Than Wine - Theodore Bikel, Judy Collins

House of the Rising Sun - The Animals

Midnight Special - Creedence Clearwater Revival

Where Did You Sleep Last Night - Nirvana

4 comentaris:

Space Woody/Jagger ha dit...

¿"The house of the rising sun" es de Leadbelly? Desconocia este dato. Siempre pensé que era un tema tradicional y que el primero en rescatarlo fue Dylan. Importante dato ilustrativo. Espero continuar sorprendiéndome por estos lares mucho tiempo. Abrazo.

Unknown ha dit...

Bueno, es que es un proceso más largo, diriamos que Leadbelly, hizo de puente, igual que en "Kisses Sweeter Than Wine", otro tema que Leadbelly puso las siguientes coordenadas de un tema tradicional, creo que irlandes. Obviamente con constantes cambios de letra i de partes melodicas. Gracias otra vez, Wood. Salutacions gironines!

Salvador Macip ha dit...

Immens, el Leadbelly!! (en tot els sentits)

Unknown ha dit...

Si, Salvador, i molt desaparcebut, la gran massa el desconeix totalment...